09 oktober 2017

Bestellen ..... heel eenvoudig

Je kunt nu het boek bestellen of informatie vragen via info@inputoutput.nl 

Of het boek nu voor jezelf is of bedoeld als cadeau, we pakken het graag mooi voor je in. Het boek kost E 34,95

07 oktober 2017

Leverbaar

Het foto- citatenboek Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen is leverbaar. Drieëntwintig quotes of teksten over Zeeuws-Vlaanderen en meer dan tweehonderd foto's in full color van de drie gemeenten.

Als geschenk of om ons bijzonder stukje Nederland te promoten. Het licht, de kleuren, de grenzen, de skyline, de rust en de ruimte, het water, de velden, dichtbij en veraf. In zijn hoorcollege 'Typisch Nederland Typisch Maarten' vindt hij zich te oud om te verhuizen, maar zelfs hij roemt in één adem het woongenot in Zeeuws-Vlaanderen. 

 

 

05 oktober 2017

Het verlossende telefoontje

Vanochtend om acht uur kregen we een telefoontje van de drukkerij. De vrachtwagen met de boeken was gearriveerd. De regen kwam die ochtend met bakken uit de lucht, maar tijdens het lossen scheen de zon volop. Vandaag konden we eindelijk boeken wegbrengen en versturen. 's Avonds naar de voormalige Katholieke Kerk in Axel waar alle kunstenaars druk bezig waren met het inrichten van de tentoonstelling voor het concert op 15 oktober. We sluiten deze dag tevreden af.

 

01 oktober 2017

Leverdatum

Deze week hebben we de definitieve datum doorgekregen waarop de boeken worden geleverd: 5 oktober 2017. Eerder lieten we de namen zien van de drieentwintig personen die een quote of een tekst hebben aangeleverd. Het boek heeft een hardcover, is full-color en bevat 212 pagina's.

Op 15 oktober zijn we door Kunst in Frames uitgenodigd om met het boek aanwezig te zijn bij een koffieconcert van de New Adventure in Axel, met medewerking van dansschool Let's Dance. Naast muziek en dans zijn er ook kunstwerken te zien die deze middag nog aantrekkelijker zullen maken om het concert te bezoeken.

20 september 2017

Te nemen stappen

Na de correcties van de drukproef, moesten we ook nadenken over verzendmateriaal, adresstickers, boekenleggers, inpakmateriaal. Leuke dingen om te regelen en om de eindfase extra glans te geven. Iedereen eindelijk kunnen informeren dat het boek nu toch echt binnenkort leverbaar is. 

Ook de verkoop is gestart, reserveren kan nu, stuur ons een bericht en wij regelen de rest. Verkoopprijs E 34,95, in oktober en november 2017 gratis verzending.

18 september 2017

Eindfase

Met plezier kijken we terug op het afgelopen jaar. Natuurlijk met vallen en opstaan, een enkele teleurstellingen maar vooral hoogtepunten en de vele leuke contacten.

Deze week viel er een brief van de Koningklijke Bibliotheek, afdeling Documentverwerking en Depot van Nederlandse Publicaties in de bus met het verzoek om het uit te geven boek op te sturen. Ze schreven: "De door u gedeponeerde publicaties zullen blijvend deel uit maken van het collectieve erfgoed van Nederland, zoals dat door de KB in opdracht van de Nederlandse overheid wordt verzameld."  Dit delen we graag met iedereen die een bijdrage aan het boek heeft geleverd.

Afgelopen maanden helaas nog enige vertraging opgelopen, maar de gedrukte pagina's liggen inmiddels bij de boekbinder, dus kijken we met nog meer plezier uit naar het eindresultaat. Het foto- citatenboek ligt nog niet in de winkel, maar wil je een exemplaar reserveren dan kun je dat via info@inputoutput.nl laten weten en regelen wij de rest. De verkoopprijs is E 34,95

 

 

07 augustus 2017

Sluis aan kop

Na een periode aldus van zwoegen om iedereen op de lijst persoonlijk te benaderen, volgde een tijdspanne van wachten en reageren; de aangekondigde tijd van twee maanden werd niet gehaald. Niet iedereen was ook bereid een bijdrage te leveren. Uiteindelijk hebben we drieëntwintig teksten ontvangen en er voor gekozen om de proza te verwerken in foto's. 

De allereerste reactie, snel en spontaan, ging over Sluis. Bedankt Dik T.

02 augustus 2017

Persoonlijk benaderen

Een lijst met circa dertig namen. Schrijvers, kunstenaars, artsen, ondernemers betrekken bij een fotoboek over Zeeuws-Vlaanderen. Joke Naughton van Tekstbuffet was stellig tijdens de eerste bespreking: 'Iedereen persoonlijk benaderen.'

Nog voor we begonnen was er al sprake van een writer's block, aangestaard door een angstaanjagend leeg weergavevenster. Terwijl het water overvloedig door de Westerschelde stroomde, kampten wìj met onmiddellijke droogte. Huib reageerde zakelijk en wilde gewoon beginnen, maar ik was, zoals meestal, gefocust op inspiratie.

Om het hoofd te bieden aan het probleem, zocht ik de oplossing in research en boeken. Meerdere schrijvers op de lijst, dus meteen aan de slag ...... met lezen en fotograferen.

 

01 augustus 2017

Terugblik op een avontuur

Volgens het Wikiwoordenboek is een avontuur: 'Een onderneming waarvan de uitkomst niet bij voorbaat vaststaat'. Nou ja, het doel was wel duidelijk, een fotoboek over Zeeuws-Vlaanderen.

De Dikke Van Dale vermeldt bij de omschrijving 'een reeks spannende belevenissen'. In die betekenis bleek het maken van een boek en daarna het uitgeven inderdaad een verrassend avontuurlijke zoektocht. Naar een thema, foto's, een rode draad. Een titel die vanaf het begin bleef hangen, een subtitel die later langzaam boven kwam drijven.

In een gesprek met Margaret Lafort-de Cock van ZorgSaam en Saskia de Vries-Beeke over Zeeuws-Vlaanderen 'in the picture' werd voorgesteld om op zoek te gaan naar quotes of korte verhalen die naast de foto's geplaatst konden worden. De onderneming nam hierdoor een nieuwe wending en een lijst met namen werd opgesteld, een nieuwe weg werd ingeslagen. November 2016.

 

31 juli 2017

Vooraankondiging

In september 2017 verschijnt het boek Caleidoscopisch Zeeuws-Vlaanderen. Caleidoscopisch in de betekenis van veelkleurig, spiegelend, reflecterend,
symmetrisch, wisselend, veranderlijk en complex, het spel van herhalingen.
Bijvoeglijknaamwoord bij caleidoscoop, afgeleid van het Griekse
kalós (mooi), eïdos (vorm,beeld) en skopein (kijken).

In dit boek laten we de kleuren en patronen, het licht, de seizoenen,
de contrasten, het hele spectrum over elkaar heen buitelen, naast gedachten,
mijmeringen en poëzie die harmonieus bleken samen te vloeien met de foto’s. Daarover binnenkort meer.
Alles is constant onderhevig aan veranderingen, maar soms is het ook fijn
even ergens bij stil te staan.
Zeeuws-Vlaanderen als muze, reflecties in woord en beeld.